Vilassar de Mar - Història, Informació, Festes, Empreses de Alimentació, Automoció, Educació, Llar, ETC.
Empreses a Vilassar de Mar agrupades per activitat.
Escut de Vilassar de Mar
FITXA TÈCNICA de
Vilassar de Mar
Nom:
Vilassar de Mar
Superfície:
3,90 Km2
Altitud:
10,00 metros
CP:
08340
Habitants:
14.561
Web:

TELÈFONS ÚTILS
Bombers (provincial):
85
Casal de Curació:
937.590.241
Creu Roja:
937.590.540
Policia Municipal:
937.590.089

ORGANISMES OFICIALS
Ajuntament
Plaça de l´Ajuntament, 6:
937.592.400
Museu de la Marina
Av. Arquitecte Ferrés i Puig, s/n:
937.502.121
Museu Enric Monjo
Camí Ral, 30:
937.593.639
Foto de Vilassar de Mar
Las poblacions del Maresme
Dades d'interès de Vilassar de Mar

És Vilassar molt destacat dins el Maresme, ja que es considera un element geogràfic important on hi desemboquen considerables rieres. Premià de Mar i Cabrera fan de guardaespatlles. La Riera de Cabrils divideix el poblet, i la Rierad´en Cintet només el fa més singular. La costa d´Aquesta última part és la platja de l´astillero. Va avançant i a mesura que es dóna aquest acostament cap a l´espigó de l´est- amb el club nàutic-, ens anem apropant a la Platja de l´almadrava. Vilassar de Mar s'agrupa al voltant de jacos que generalment estan secs però que podrien prendre un caràcter mortal si hi hagués brusques precipitacions.
Població i activitat econòmica
Un centre comercial bastant ampli, el Parc de les Aus i esdevenir el primer en la producció de la floricultura de tot Espanya des de 1923 -pels clavells- fan del municipi quelcom característic que demana certa atenció quan ens fixem en ell. També és conegut per l''horticultura. Jardins, centres lúdics, discoteques, àrees turístiques, etc, fan de Vilassar un indret força dinàmic on les fluctuacions econòmiques no són poques ni curtes. És per molts dels seus habitants: centre de residència.
Història
Vilassar de Mar sorgeix a partir de Vilassar de Dalt i fins l´any 1875 no es constitueix com a municipi. Vil.la de llarga tradició marinera que, com el Masnou, durant el sXIX es dedicava a la construcció de vaixells de vela. Va tenir una escola privada de pilots- Col•legi Nàutic Mercantil- fundada l´any 1876 per Joan Monjo i Pons. De la pasta se'n sap ben poca cosa exceptuant que queda un mil•liari de la via Augusta. Al llarg de la història, aquell nucli que en el seu origen responia a un grup molt selecte que tenia allí una residència i temporalment hi anava a passar uns dies, va anar convertint-se en un centre urbà transitat per força gent, amb gran atracció pels immigrants que arribaven a la costa i amb terrenys temptadors on més tard s'hi ha edificat ja siguin cases, ja siguin hotels.
Nomenclatura
No se sap del cert, doncs hi ha pocs documents de fonts fiables, que argumentin el nom que avui li donem al municipi. Si de Vilassar en separem 'ssar', tenim aquell substantiu que tantes vegades ens ha dut cap a la veritat del seu principi. Suposem que la vila s''anomenava d´Alguna manera semblant a 'Sar'.
Monuments i curiositats
Anomenarem la Torred´en Nadal (sXIV): una de les edificacions més ben conservades (una torre de defensa) de la comarca, de planta rodona i finestral gòtic. També hi ha un hostal-l'Antic Hostal-, el Casino, la casa del pintor Torres García i edificis modernistes tan abundants en el Maresme. El passeig marítim amb les palmeres fa de Vilassar un lloc entranyable. . . .

Festas de Vilassar de Mar

1er diumenge de cada mes
Comprat de la gent gran
Maig
Fira d'art del Maresme
24 de Juny
Festa Major de Sant Joan
Juliol - Agost
Cicle de concerts Memorial Rosa Sabater
Agost
Festa Major del barri del Barat
1er cap de setmana de Novembre
Festes del Bicentenari
Desembre - Gener
Concurso-exposició de pessebres . . .