Santa Susanna - Història, Informació, Festes, Empreses de Alimentació, Automoció, Educació, Llar, ETC.
Empreses a Santa Susanna agrupades per activitat.
Escut de Santa Susanna
FITXA TÈCNICA de
Santa Susanna
Nom:
Santa Susanna
Superfície:
12,50 Km2
Altitud:
10,00 metros
CP:
08398
Habitants:
2.886
Web:

TELÈFONS ÚTILS
Bombers (provincial):
85
Bombers (Pineda de Mar):
937.623.080
A.P. (Pineda de Mar):
937.671.647
Creu Roja (Pineda de Mar):
937.671.100
Dispensari Municipal:
937.678.139
Policia Municipal:
937.678.546

ORGANISMES OFICIALS
Ajuntament
Plaça de Catalunya, s/n:
937.678.441
Fax. 937.678.750
Foto de Santa Susanna
Las poblacions del Maresme
Dades d'interès de Santa Susanna

El casc urbà, que avarca moltes urbanitzacions i edificis turístics tot i ser petit, comença a allà on desemboca la Riera de santa Susanna. Es tracta d´un municipi reduït, que es troba rodejatd´extenses urbanitzacions. A la platja, on s'hi conserven dos nius de metralladores, vàries edificacions interromprien de forma brusca la zona. Santa Susanna, que forma part de l´alt Maresme, està format per un seguit de boscos frondosos que envolten el nucli urbà. La façana que hi ha davant del mar, amb les instal•lacions corresponents dedicades als turistes, ens indica que ens trobem davant d´una zona considerablement capacitada. Com a Pineda, les pinedes segueixen essent quelcom freqüent, així com també ho són els matollars i les alzines.
Població i activitat econòmica
Santa Susanna es dedica bàsicament a l´agricultura degut a que disposa de terrenys propicis i té fàcil accés a l´aigua. El Pla de la Torre conserva molts horts on tradicionalment s'hi cultivaven patates i hortalisses. Òbviament, el turisme és l´altra activitat en la qual es sustenta l´economia del municipi.
Historia
Es tracta d´una zona amb molts antecedents històrics. En temps medievals, el nucli es dividia entre la part del Castell de Montpalau i el Castell de Palafolls. Durant el segle XVIII, això que nosaltres designem com Santa Susanna era un vescomtat on hi havia torres de guaita -a Montagut, a l´avinguda del Mar i a Mas Galtés- i grans masies fortificades. A la Vall d´Alfatà i a la de santa Susanna van construir-se quatre torres de defensa i més tard, l´església parroquial de Santa Susanna -amb pintures de Aurelio Croiset al presbiteri- va acabard´enriquir la regió.
Nomenclatura
Seguint la vella tradició de moltes circumscripcions de rendir homenatge a la verge del districte o de posar el nom de la patrona al municipi, aquest, s'ha quedat amb 'santa Susanna'.
Monuments i curiositats
Com a monuments tenim les capelles de santa Susanna, del Crist de Balasch i de la Mare de déu de Gràcia. També en coneixem les cases de propietat municipal com Cal Ratés. Les torres de guaita, les urbanitzacions i altres, també embelleixen el poble. Per últim, un apunt, les brises tèrmiques abunden en aquesta zona. A l´estiu, generalment de dia, garbí, i de nit terral. . . .

Festas de Santa Susanna

Domingo més proper al 15 de Maig
Sant Isidre
11 i 12 d'Agost
Festa Major de Santa Susanna . . .