Sant Pol de Mar - Història, Informació, Festes, Empreses de Alimentació, Automoció, Educació, Llar, ETC.
Empreses a Sant Pol de Mar agrupades per activitat.
Escut de Sant Pol de Mar
FITXA TÈCNICA de
Sant Pol de Mar
Nom:
Sant Pol de Mar
Superfície:
7,50 Km2
Altitud:
15,00 metros
CP:
08395
Habitants:
2.406
Web:

TELÈFONS ÚTILS
Bombers (provincial):
85
Consultori Municipal:
937.600.909
Creu Roja (Canet de Mar):
937.954.444
Guàrdia Civil (Canet de Mar):
937.940.197
Policia Municipal:
937.600.451

ORGANISMES OFICIALS
Ajuntament
Plaça de la Vila, 1:
937.600.451
Biblioteca Sant Pau
Estació RENFE 1r pis
Museu de Pintura de Sant Pol de Mar
Plaça de la Vila, 1:
937.600.636
Foto de Sant Pol de Mar
Las poblacions del Maresme
Dades d'interès de Sant Pol de Mar

El nucli urbà de Sant Pol de Mar apareix amb la Platja de Sant Pol-que s'encorba més endavant, amb la platja dels Pescadors-. Després ve la Platja de la Musclera i la de l´escaleta-on hi ha una escaleta-. Fora del nucli urbà veiem la Platjola i la platja del Morer. Sant Pol es situa exactament entre Canet de Mar i Calella.
Població i activitat econòmica Tradicionalment, l´activitat econòmica es dedicava a l´agricultura i especialment al conreu de raïm. Avui dia, però, aquest sector és bastant escàs. Com altres municipis que han pogut aprofitar-se del moviment turístic, sant Pol ha anat fixant la seva actuació cap al turisme, construint hotels, segones residencies i procurant estar atent a tota la demanda exterior que cada vegada més està arribant.
Història
Pel que fa a la trajectòria que molts municipis tenen traçada al llarg de la història, no és Sant Pol und´ells. Alguns dels seus monuments daten dels segles XIV,XV... etcètera, però no en sabem gran cosa, excepte que té origen en el monestir benedictí de Sant Pau- important centre econòmic i cultural ja que els monjos tenien drassanes, un molí d´oli i una forja-. Després de l´apogeu viscut entre els segles XIII i XIV, el segle XV va dur guerres, epidèmies i grans atacs que van acabar amb l´optimisme d´Altres èpoques. Avui es conserva, tan sols, una torre amb decoració llombarda a l´absis, l´església de Sant Jaume estil gòtic i famosa degut a que un dels seus escultors fou el barroc Sevilla Juan Martinez. El temps ha passat, i aquell Sant Pol de llavors poc s'assembla amb el d´Ara.
Nomenclatura
La vila de Sant Pol no guarda cap secret especial en aquest sentit. Els seus habitants van optar per Sant Pol i aquest és l´apel.latiu que des de sempre se li ha donat al municipi.
Monuments i curiositats
Hem anomenat ja l´església de Sant Jaume i l´ermita romànica-benedictina- de Sant Pau. Cal esmentar el conjunt de 'El Morer', que és d´origen romà, on el vi laietà era quelcom característic. 'El Morer' tenia quatre terrasses per emmagatzemar el vi. A part d´Això, Sant Pol és curiosament un dels pocs pobles que tot i no ser com abans ni dedicar-se a les mateixes coses que abans, encara conserva una clàssica d''aquell mediterrani d´Abans. . . .

Festas de Sant Pol de Mar

25 de Gener
Festa Major de Sant Pau
Març
Festival de jazz
Juny - Julio
Cicle de concerts d'estiu
25 de Juliol
Festa Major
25 de Juliol
Fira d'Art
Agosto
Fira Alternativa . . .