Sant Iscle de Vallalta - Història, Informació, Festes, Empreses de Alimentació, Automoció, Educació, Llar, ETC.
Empreses a Sant Iscle de Vallalta agrupades per activitat.
Escut de Sant Iscle de Vallalta
FITXA TÈCNICA de
Sant Iscle de Vallalta
Nom:
Sant Iscle de Vallalta
Superfície:
17,70 Km2
Altitud:
129,00 metros
CP:
08359
Habitants:
2.406
Web:

TELÈFONS ÚTILS
Bombers (provincial):
85
Bombers (Calella):
937.691.080
Creu Roja (Calella):
937.690.456
Guàrdia Civil (Calella):
937.695.896

ORGANISMES OFICIALS
Ajuntament
C/ Escolas, 2:
.. 937.946.128
Fax.. 937.946.048
Foto de Sant Iscle de Vallalta
Las poblacions del Maresme
Dades d'interès de Sant Iscle de Vallalta

Aquest municipi, principalment s'estenia des del Montnegre fins el mar tot comprenent, amb ell, la Vall de Canet i Romaguera.Canet s'emancipà l´any 1579, però no fou fins ben entrada la guerra civil espanyola, 1937, que es canvià el nom per el de Vallalta del Maresme. Sant Iscle, actualment, limita amb el Vallès i la carena marca una frontera entre Vallgorguina i Sant Celoni. Dins la comarca, limita amb Arenys de Munt, Canet de Mar, i Sant Cebrià.
Població i activitat econòmica
Els terrenys que en principi s'haurien de dedicar al conreu són pocs. Han desaparegut els conreus de secà, la vinya, i sobretot el maduixot. La població es caracteritza per les corrents migratorisd´emigració a causa de la manca de recursos i les males comunicacions. Poc a poc, s'han anat introduint altres activitats i sembla que en els últims anys s'ha aconseguit potenciar el sector secundari amb algunes fàbriques tèxtils de confecció.
Història
L'extens terme de Sant Iscle, es remunta al segle XI. l´any 1090, el bisbe de Girona, Berenguer, va consagrar la parròquia. l´any 1386, ja és denominada com 'Sant Asciscli de Valle Alta de Canet'. La jurisdicció del terme depengué del Castell de Montpalau i aquest va passar a ser del vescomtat de Cabrera. l´església presideix el poble, com antigament, i es situa estratègicament dalt del turó; una lapida a la façana commemora il•lustra la resistència que el sometent oferí a les tropes de Napoleó.
Nomenclatura
Com Sant Cebrià, Santa Susanna, i d´Altres, Sant Iscle no troba origen en cap nom. Simplement rendeix culte a un sant.
Monuments i curiositats
El petit edifici que guarda la capella de la Salut-moderna- es troba molt prop d´una de les fonts del municipi. Pel que fa als casalots esparsos de la regió, cal anomenar-ne Cal Paraire, Cal Maresme, Cal Verdura-pel seu original apel.latiu- i Cal Pona. Pel que fa al pasta llegendari de la regió, parlem del mite de les Dones d´Aigua que recull Joan Amades en un dels seus escrits. . . .

Festas de Sant Iscle de Vallalta

25 de Juny
Festa Major
1 d'Agost
Festa Major
15 d'Agost
Romiatge en l'ermita de la Salut
3er diumenge d'Agost
Romiatge de Santa Elena d´Agell
17 de Novembre
Festa Major . . .