Sant Cebriā de Vallalta - Història, Informació, Festes, Empreses de Alimentació, Automoció, Educació, Llar, ETC.
Empreses a Sant Cebriā de Vallalta agrupades per activitat.
Escut de Sant Cebriā de Vallalta
FITXA TÈCNICA de
Sant Cebriā de Vallalta
Nom:
Sant Cebrià de Vallalta
Superfície:
15,79 Km2
Altitud:
71,00 metros
CP:
08396
Habitants:
2.700
Web:

TELÈFONS ÚTILS
Bombers (Calella):
937.691.080
Bombers (Provincial):
85
Consultori mèdic:
937.631.475
Creu Roja (Canet de Mar):
937.954.444
ABS Canet:
937.942.961
Guàrdia Civil (Canet de Mar):
937.940.197
Policia Municipal:
666.521.261

ORGANISMES OFICIALS
Ajuntament
Centre, 27:
937.631.024
Foto de Sant Cebriā de Vallalta
Las poblacions del Maresme
Dades d'interès de Sant Cebriā de Vallalta

Sant Cebrià es troba a l´esquerra de la Riera de Sant Pol, on la vall s'eixampla, i està envoltat per un seguit de turonets. Al centre del poble s'hi troba l''església parroquial de Sant Cebrià. Prop del nucli urbà hi ha la font de Nostra Dona del Carme. La carena de la serra fa de límit amb el municipi de Tordera des del turó de Ca n'Alomar, gairebé tocant amb Sant Celoni, fins al turó de la Grimola. De la carena muntanyosa en davallen torrents que desemboquen per l´esquerra a la Riera de Sant Pol.
Població i activitat econòmica
Sant Cebrià s'ha caracteritzat sempre per una certa escassetat de recursos naturals. La funció de lloc de segona residència ha paliat una mica aquest fet ja que ha creat força nous llocs de treball. Hi ha una mínima estructura hotelera i altres serveis subsidiaris.
Història
A la cripta del poble, hi ha els sepulcres de la família de marquesos de Montsolís o Mansolí, que tenen una casa pairal a Sant Cebrià. L'origen del lloc és datat de l´any 1019, que es cita l´església en un document. Més endavant, l´ant 1079, torna a citar-se, però aquesta vegada ja inclou el 'de Valle Alta'. La jurisdicció del municipi ja pertanyia des del començament al castell de Montpalau. Cal dir també que l´església de sant Pol fou sufragània de la de Sant Cebrià fins l´any 1574.
Nomenclatura
El terme municipal de Sant Cebrià no es correspon amb cap cognom.
Monuments i curiositats
Entre els edificis més destacats del poble trobem la masia de Cal Coris, prop de l´església, amb tres magnífics finestrals reinaxentistes. Hi ha altres masies, moltes de les quals són abandonades; urbanitzacions que han sorgit més tard-tot i el caràcter de parc natural de la zona-, com la de Vistamar, la de Cal palau o la de Castellar d´indies. . . .

Festas de Sant Cebriā de Vallalta

Febrer
Carnestoltes
Paellada
Sant Isidre
27 de Setembre
Sant Cosme i Sant Damià
Tots els Santos
Tots Sants . . .