Canet de Mar - Història, Informació, Festes, Empreses de Alimentació, Automoció, Educació, Llar, ETC.
Empreses a Canet de Mar agrupades per activitat.
Escut de Canet de Mar
FITXA TÈCNICA de
Canet de Mar
Nom:
Canet de Mar
Superfície:
5,45 Km2
Altitud:
15,00 metros
CP:
08360
Habitants:
8.858
Web:

TELÈFONS ÚTILS
Bombers (provincial):
85
Creu Roja:
937.954.444
Guàrdia Civil:
937.940.197
Hospital Residència Guillem Mas:
937.940.393
Oficina d´Informació Turística:
937.940.898
Policia Municipal:
937.940.088

ORGANISMES OFICIALS
Ajuntament
Ample, 11:
937.940.900
Biblioteca popular Pere Gual i Pujadas
Misericordia, 13:
937.941.393
Museu-Arxiu Parroquial
Plaça de l´Esglèsia, 17:
937.940.394
Foto de Canet de Mar
Las poblacions del Maresme
Dades d'interès de Canet de Mar

Canet neix al s.XI com un petit llogarret. I ja des del seu origen es cita com la Vall de Canet i Romaguera. Entre la Rierad´en Botifarra i lad´en Vallmaria es troba la famosa platja del Cavalló que es perllonga fins aquí. Canet es troba al bell mig de dos pobles, Arenys de Mar i Sant Pol.
Població i activitat econòmica
Degut a una sèrie de factors com el clima, les bones comunicacions i la qualitat de vida, Canet es composa d´una població àmplia que supera els deu mil habitants. Pel que fa a l´activitat econòmica: la floricultura i el conreu de maduixots acaparen la majoria del sector. També és important el fort creixement que des de fa uns anys ha tingut Canet, degut al turisme. Bones instal•lacions, hotels confortables i altres han acollit a molts estrangers des de fa un temps. Pel que fa a la industria del tèxtil, Canet s'ha centrat en el gènere de punt.
Història
Fins que en el sector marítim, la navegació i les grans construccions veleres van deixar d´interessar, Canet va suportar aquesta activitat. Quan per l´economia, això va deixar de ser rentable, van fixar-se en la indústria. Des del segle XI, Canet s'ha reconegut com a nucli destacat cultural, artístic i social. El modernisme també va deixar-hi petjada gràcies a Lluís Doménech i Montaner (1850-1923) amb la Casa Roura, la Casa Doménech i Montaner i l´ateneu Catalanista i la reforma del Castell de Santa Florentina-antiga masia fortificada restaurada al s.XIX-. No s'ha de restar importància, però a altres construccions noucentistes, contemporànies i, remuntant-nos a altres temps, a altres d´influència indiana i colonial. Al llarg de la història per tant, Canet ha esdevingut segons aquells qui el trepitjaven i avui en dia, el seu extens patrimoni és quelcom valuós, tant per tots els canetencs com pels qui saben apreciar el gran repertori d´obres.
Nomenclatura
La vall de Canet i Romaguera té un cert llinatge medieval. El topònim de 'Canet' ve del llatí: 'canna'(canya). Aquest lexema ve precedit per 'etum'. I d´Aquí, 'cannaetum', La versió primigènia diu que els rials o rieres plenes de canyes que hi ha al Maresme, van donar nom al municipi.
Monuments i curiositats
Així com d´Altres pobles no van rebre tanta influència arquitectònica de l´etapa modernista, Canet es caracteritza per aquest fet. Des de Lluís Doménech i Montaner fins Francesc-Daniel Molina i Casamajó passant per Puig i Cadafalch Lluís Planas i Calvet. També escultors com Josep Llimona i Eusebi Arnau. Una altra apuntació és necessària: el grup artístic 'La Trinca' va tenir cabuda a Canet, que va fer de trampolí per que més endavant, el conjunt comediant pogués llançar-se d´una manera més general. Hi ha museus que evidencien l´apogeu canetenc en temps pròspers com la Casa- Museu. Cal anomenar Sant Pere de Canet (s.XVI)), que com a temple gòtic mostra molt curosament l´estil d''obres que sovint es podien trobar durant el 1500. El Santuari de la Misericordia-patrona del Maresme-, neogòtic, és una de les altres edificacions que ressalta. . . .

Festas de Canet de Mar

Vuitena de Corpus
Enramades a Canet de Mar
29 de Jun
Festa Major de Sant Pere . . .