Calella - Història, Informació, Festes, Empreses de Alimentació, Automoció, Educació, Llar, ETC.
Empreses a Calella agrupades per activitat.
Escut de Calella
FITXA TÈCNICA de
Calella
Nom:
Calella
Superfície:
7,90 Km2
Altitud:
5,00 metros
CP:
08370
Habitants:
14.007
Web:

TELÈFONS ÚTILS
Bombers (provincial):
85
Bomberos (Calella-Pineda):
937.623.080
C.A.P. (Ambulatorio):
937.665.950
Creu Roja:
937.690.456
Guàrdia Civil:
937.695.896
Hospital Municipal Sant Jaume:
937.690.591
Oficina Informació Turística :
902.197.190
Policia Municipal:
937.690.313

ORGANISMES OFICIALS
Ajuntament
Plaça de la Constitució, 9:
937.663.030
Biblioteca Can Salvador de la Plaça
Plazá de la Constitució, 31:
937.690.386
Museu-Arxiu Municipal de Calella
C/ Escoles Píes, 36:
937.695.102
WEBS DE INTERéS
Foto de Calella
Las poblacions del Maresme
Dades d'interès de Calella

Entre Sant Pol i Pineda, trobem Calella. La platja de les Roques, la Platja de la Vinyeta, el Far de Calella, la platja garbí i la Riera, composen el municipi.
Població i activitat econòmica
Abans, l'activitat principal de Calella, es centrava en l'agricultura i la pesca, però poc a poc, amb el fort desenvolupament que ha patit el Maresme en els últims anys, s'ha donat peu al sector terciari, enfocat als serveis i concretament al turisme. Cal dir que per molts, Calella és la capital turística Maresme; fins al punt que fa temps, li deien Calella dels alemanys.
Història
El nucli històric del poble podríem dir que està focalitzat entre la riera de Calella i el passatge Anselm Clavé que recorre la façana de la vila davant de la Platja Gran. Calella de la Costa, a diferenciar de Calella de Palafrugell, va néixer a partir d'un mercadal del segle XIV que funcionava com era del Castell de Montpalau-les runes del qual es troben a Pineda-. El Far de Calella-Capum Asperum, 'capaspre'-, situat a la llarga platja que ja no s'interromp fins al Tordera, s'aixecà a l'emplaçament de l'antiga torre de vigilància de capaspre l'any 1859 i durant la guerra civil espanyola s'hi va acantonar una bateria d'artilleria; més tard la van bombardejar. El nucli antic es conserva al costat de l'església de Santa Maria -neoclàssica, del segle XVIII, amb portal barroc i una imatge dels caps dels dotze apòstols (obra de Jean de Tours)-. Hi ha però, edificis que daten de molt abans com La casa Sivilla-XVI- i la dels Salvadors-XIV-. Les dues capelles que hi ha -la de sant Quirze i Santa Julita- són quelcom inquiridor, així com també ho són les torres (torretes de planta quadrada que es basaven en la transmissió de missatges mitjançant senyals de llum) dedicades al telègraf òptic (1850) a la zona del far.
Nomenclatura
Calella de Mar, no pot llegir-se a l''inrevés ni deriva de cap mot que sigui relacionable amb altres coses. Calella és Alella amb la 'c' afegida del principi. Potser podríem relacionar-ho amb aquest altre municipi.
Monuments i curiositats
L'església arxiprestat de Santa Maria, La Casa dels salvadors, La Casa Sivilla, les capelletes, el Far, el Parc Municipal Dalmau, el famós Passeig marítim i altres indrets, constitueixen el poble. Com fets extraordinaris del municipi és interessant destacar-ne els següents: la Fira de l'alt Maresme i la de Calella pròpiament, el Carnaval, la Festa Major de la Minerva, la Festa de la cervesa i les continues manifestacions de caire cultural que s'hi fan. . . .

Festas de Calella

Abril - Dia mundial de la Sardana
1er Diumenge de Juny - Romiatge pairal de la Sardana 16 de Juny - Festa Major de Sant Quirze i Santa Julita Juliol - Concurs de Colles Sardanistes 23 de Setembre - Festa Major de la Minerva 23 de Setembre - Fira de Calella i de l'alt Maresme Navidad - Pessebre vivent i concert de Nadal