Cabrils - Història, Informació, Festes, Empreses de Alimentació, Automoció, Educació, Llar, ETC.
Empreses a Cabrils agrupades per activitat.
Escut de Cabrils
FITXA TÈCNICA de
Cabrils
Nom:
Cabrils
Superfície:
7,09 Km2
Altitud:
147,00 metros
CP:
08348
Habitants:
3.724
Web:

TELÈFONS ÚTILS
Bombers (provincial):
85
Bombers:
937.961.080
Creu Roja (Vilassar de Mar):
937.592.222
Guàrdia Civil (Vilassar de Mar):
937.590.540
Policia Municipal:
937.530.152
Urgències Mèdiques:
937.530.152

ORGANISMES OFICIALS
Ajuntament
Domènec Carles, 1:
937.531.754
Biblioteca popular
Domènec Carles, 1
Museu-Arxiu Municipal de Ca l´Arrà
Les Acàcies, s/n:
937.530.884
Foto de Cabrils
Las poblacions del Maresme
Dades d'interès de Cabrils

A la capçalera d´una vall oberta, s'obre Cabrils. Una vall envoltada per pujols com són el turód´en Cirers i Montcabrer que separen Cabrils d´Argentona i Òrrius. El veïnat de Sant Crist forma part del municipi i algunes masies i urbanitzacions com 'La Llobera' també. El camí del Mig, marca la frontera amb Vilassar de mar.
Població i activitat econòmica
La base econòmica tradicional ha estat l´agricultura (tarongers, maduixes i camps de roses). La continua i cada vegada més acelerada-però durant molts anys no suficient en aquest aspecte- urbanització del sòl ha provocat que hi hagués molt hivernacles dedicats. El municipi disposa d´un important centre d´investigació agrària (Institut d´investigacions Agronòmiques). Degut a la seva funció com a districte residencial, ciutat-dormitori, s'ha potenciat l´activitat industrial, especialment la de construcció. Turisticament parlant, no és Cabrils una zona massa freqüentada, per així dir-ho. Es tracta d´una regió poc capacitada pel que fa a instal•lacions d´Aquest tipus, i el fet que no tingui platja, explica la falta d´interès d´un públic que possiblement busca en el Maresme un racó amb mar.
Història
El barri de l´església de la Santa Creu (que data de 1322), rebé durant molt de temps el nom de 'la Sagrera'. Una de les cases més importants de la població és Cal Tolrà-dels descendents de Josep Tolrà i Avellà id´emilia Carles i Tolrà-. A Ca l´arrà, masia del segle XVIII, es troba el museu històric municipal que conté eines i utensilis del camp del segle XIX i XX. D'exemples que ens remuntin a temps heroics n'hi ha pocs, excepte que al barri de Sant Crist, hi ha una església preromànica que ha estat considerada anterior a la invasió del àrabs. La part més antiga es troba en el cantó dret on es troba una porta visigoda.
Nomenclatura
Cabrils recull dins de la paraula el llexem a'cabr' que podríem relacionar amb cabra, cabrit o altres. No se'n coneix l´origen.
Monuments i curiositats
La festa de la Candelera, la festa major de la Santa Creu-cercavila amb grallers- i la Festa major de santa Helena-patrona de Cabrils- són les celebracions més destacades del municipi. Tot i no tractar-se d´una regió molt extensa, ens trobem davant d´una zona força activa i patriòtica pel que fa al seu passat, doncs encara es conserva aquell regust a poble d´Abans, que avui dia, pocs municipis recorden. . . .

Festas de Cabrils

5 de Gener
Cabalgada de Reis
Sant Antoni
Tres Tombs
3 de Maig
Festa Major
Julio i Agost
Festival Internacional de Música
Agost (2ª o 3ª setmana)
Mostra grastronómica, Comercial i d´Artesans
18 d'Agost
Festa Major
1*er Dissabte de Setembre
Fira del Dibuix
Sense data
Concurs de Pintura Ràpida . . .