Cabrera de Mar - Història, Informació, Festes, Empreses de Alimentació, Automoció, Educació, Llar, ETC.
Empreses a Cabrera de Mar agrupades per activitat.
Escut de Cabrera de Mar
FITXA TÈCNICA de
Cabrera de Mar
Nom:
Cabrera de Mar
Superfície:
9,05 Km2
Altitud:
392 metros
CP:
08349
Habitants:
4.138
Web:

TELÈFONS ÚTILS
Bombers (provincial):
85
Bombers :
937.578.686
Creu Roja (Vilassar de Mar):
937.578.888
Dispensari Mèdic:
937.540.442
937.597.836
Policia Municipal:
600.51.61.51

ORGANISMES OFICIALS
Ajuntament
Plaça de l´Ajuntament, 5:
937.590.091
Biblioteca Municipal
Plaça de l´Ajuntament, s/n:
937.590.696
Foto de Cabrera de Mar
Las poblacions del Maresme
Dades d'interès de Cabrera de Mar

Aquest municipi que s'aixeca prop del Castell de Burriac s'estén des de la Riera de cabrera fins la d´Argentona-on comença Mataró-. Ens situem, doncs, entre Vilassar de mar i Mataró. La platja passa pel costat de la via del tren, després dóna pas a un seguit d´instal•lacions comercials i industrials que fan que no es tracti d´una zona molt turística. No obstant, Burriac i Montcabrer, fan de Cabrera un indret paisatgístic important i alhora donen al municipi dos racons de referències històriques guardant diverses restes monumentals.
Població i activitat econòmica
Els tres pilars bàsics de l´economia cabrerenca podrien recollir-se en la industria- ubicada concretament al Camí del Mig-, serveis a les segones residencies i l´agricultura de grans plantes barroques. La tan emblemàtica muntanya de Burriac està coronada per les runes del castell medieval. Aquí havia estat la primera capital del maresme-ciutat ibèrica d´iTURO- i aquesta canalitza en el tràfic comercial d´Allò que en temps romans fou Laietania. Deuria haver port que avui dia no coneixem. Avui dia podem contemplar una torre, una porta hel.lenística i diversos llenços de muralla. Mataró-Iluro dels romans- aconseguiria arruïnar més tard aquest nucli de Burriac però enlloc del que hi havia hagut, va mantenir-se la torre de vigilància i s'hi va construir un castell (985). Les runes que avui ens queden es concreten en una torre d'homenatge i restes de la capella dedicada a Sant Vicenç -XIX-.
Nomenclatura
Cabrera no procedeix, o almenys, no en tenim constància, de cap apel.latiu de vila o cap nom en llatí de temps remots. No en sabem el seu origen, però possiblement, deduïm, es tracta de quelcom relacionat amb 'cabres', o el 'Mon Cabrer'-urbanització de Cabrera-.
Monuments i curiositats
La fortalesa del castell ens permet, remuntar-nos al passat feudal de Cabrera. Alhora, el castell de Burriac apareix en nombroses llegendes i contes de bruixes. En una de les seves cisternes es va suïcidar Antoni Isern(1906). . . .

Festas de Cabrera de Mar

3er o 4º Diumenge de Gener
Festa Major de Sant Vicenç
25 de Maig
Acte Recordatori a la Roca d´en Punsola
1 de Agost
Festa Major de Sant Feliu
3er Domingo d'Agost
Romiatge de Santa Elena d´Agell . . .