Arenys de Munt - Història, Informació, Festes, Empreses de Alimentació, Automoció, Educació, Llar, ETC.
Empreses a Arenys de Munt agrupades per activitat.
Escut de Arenys de Munt
FITXA TÈCNICA de
Arenys de Munt
Nom:
Arenys de Munt
Superfície:
20,80 Km2
Altitud:
121,00 metros
CP:
08358
Habitants:
5.406
Web:

TELÈFONS ÚTILS
Bombers (provincial):
85
Bombers:
937.923.232
Centre Sanitari Municipal:
937.938.292
Creu Roja:
937.951.331
Guàrdia Civil:
937.920.086
Policía Municipal:
937.951.048

ORGANISMES OFICIALS
Ajuntament
Rambla Francesc Macià, 59:
937.951.192
Biblioteca Masia Can Borrell
Av. Verge del Remei
Biblioteca Sant Martí
Rial Bellsolell, 9-11:
937.938.448
Foto de Arenys de Munt
Las poblacions del Maresme
Situació d'Arenys de Munt

Quan ens trobem davant d´un terreny muntanyós, al peu de Collsacreu, amb el Montnegre fent de rei, sabem que estem a Arenys de Munt. A la part oest, es reconeix una petita vila que va annexar-se a Arenys: Torrentbó. I a zona d´un altre vent, més cap endins: Sobirans, un altre vilatge.
Població i activitat econòmica
Arenys de Munt és una localitat més bé petita on l´agricultura de regadiu -patates i llegums-, sempre ha estat un dels punts econòmics més fort. Els clavells -típics del Maresme-, les vinyes, els cereals, les garrofes, etcètera, són des de fa molt de temps els productes en què aquest municipi s'ha centrat. Pel que fa a la industria tèxtil, el cotó, la seda i les fibres artificials també han estat i encara són causa econòmica. Diríem, per tant, que el poble enfoca l´activitat econòmica cap al sector secundari.
Història
Com Vilassar de Dalt, i Premià de Dalt, Arenys de Munt, ha donat peu a una altra població més prop del mar, en aquest cas: Arenys de Mar. Cases fortificades del segle XVI, alguna torre de defensa i altres monuments culturals ens diuen que no es tracta d´un poble pas gaire recent. L'hipogeu de Ca l´arquer, resta arqueològica, també ens acosta a temps remots i per acabar: el Megàlit de l´infern, que ens recorda que rendir culte era quelcom corrent en altres temps.
Nomenclatura
Sabem que 'areny' vol dir arener. Possiblement, l´ambient pesquer-de xarxes i velers-, va inspirar als qui van posar-li el nom, a pluralitzar el mot. Cal dir, però, que Arenys de Munt no està tant a la costa com Arenys de Mar -que per això es diu així- i que tot i que la majoria de documents indiquen que dels pobles de Dalt o de Munt, van segregar-se els de baix, podríem plantejar-nos el motiu de perquè alhora de posar els noms sembla que les normes que han regit són contràries.
Monuments i curiositats Arenys de Munt, tot i ser menys conegut que Arenys de mar, disposa d´una església -la de Sant Martí-d´estil gòtic amb campanar. Dins el temple hi ha un retaule de Pere Serafí, de l´any 1704. També cal parlar del Parc de Lourdes (amb una capella per invocar la Verge de Lourdes). Tradicionalment han estat les puntes de coixí, la fabricació de blondes i el vidre tallat activitats típiques del municipi. . . .

Festas de Arenys de Munt

Gener
Sant Antoni Abat
Dilluns de Pasqua Florida
Romiatge sardanística en la gruta de Lorda
Caps de setmana de Juliol
Bredes
11 de Setembre
Trobada d'artesans en El Maresme
2º Diumenge d'Octubre
Romiatge del Remei
11 de Noviembre
Fiesta Mayor de Sant Martí